Мозъкът работи най-добре през есента

OFFNews 02 октомври 2019 в 09:00 955 0

Снимка Pixabay

Силата на човек може да варира от сезон до сезон, но пикът на когнитивната активност е през есента. Това показват резултатите от проучване на учени от САЩ, Канада, Франция и Израел.

Те са провели когнитивни тестове и тестове за концентрация сред 3 500 респонденти, над 60 години, съобщава Кофи Пауз, цитиран от БГНЕС.

Резултатите показват, че мозъкът им е достигнал максимално ниво на работа в края на лятото и началото на есента. Учените смятат, че резултатите може да са повлияни от светлината, температурата, нивата на хормоните или нивата на витамин D.

Хората, които са участвали в когнитивните тестове през зимата, са били с 30% по-склонни към когнитивно увреждане или деменция.

Макар да не са сигурни в истинската причина, поради която резултатите са такива, д-р Лим и други учени от екипа твърдят, че това проучване отваря нови възможности за разбиране как мозъкът достига своя връх. Това би могло да помогне в научните изследвания, за да се предотврати или намали развитието на болестта на Алцхаймер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови