Москов обяви: 1 млн. лв. източени от Министерство на здравеопазването

OFFNews 02 септември 2016 в 15:22 8503 0

След усилена работа и 10 доклада за работата на Министерство на здравеопазването е установено, че за 2015 година са източени около 1 милион лева.

Това отговори здравният министър Петър Москов в отговор на въпроса за корупционните практики в МЗ от страна на депутата от Народен съюз Явор Хайтов.

Създадени са множество канали за сигнали за корупция в министерството, освен стандартните деловодство и пощенски сектор - телефон, факс, електронна поща, гореща линия. Написани са общо 10 доклада от Инспектората от 2015 до началото 2016 г., които са изпратени до прокуратурата и ДАНС, декларира Москов.

„Извършени са 2 съвместни проверки с други компетентни дирекции за администриране на процесите и осъществяване на инвентаризация, бракуване, трансформиране и унищожаване на нематериални активи. От проверките са осъществени липси от 1 млн. лв.”, уточни здравният министър.

По думите му при извършената административна проверка са установени незаконосъобразни действия на ред служители, конкретно в Министерството на здравеопазването, и те също са подадени на компетентните органи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови