Момчето, което вижда с очите на Даная: Майка ѝ ми каза, че ме обича

Роговиците на 15-годишното момиче бяха трансплантирани на 17-годишния Преслав

OFFNews 16 май 2023 в 16:34 8311 1

Преслав

Снимка Скрийншот

Преслав, на когото бяха трансплантирани роговиците

Седемнайсетгодишният Преслав е момчето, на което бяха трансплантирани роговиците на Даная. Момичето изпадна в мозъчна смърт, а родителите му без колебание решиха да дарят органите на дъщеря си.

Преслав е на годините на Даная, когато лекарите казват, че ще влезе в листата на чакащите за трансплантация на роговица.

Ходихме на лазерни процедури, но роговицата започна да изтънява и нямаше шанс да се подложи на лазерно лечение, защото не можа да се стопира болестта и вече оттам трябваше да го запишем в листите за чакащи за трансплантация, спомня си бащата на момчето Валери Недялков пред Нова телевизия.

Две години чакане и надеждите започват да изглеждат напразни, докато едно телефонно обаждане преди дни не променя живота им. „Обадиха ни се преди 3 дена и ни казаха, че са намерили донор за Преслав”, казва майката на момчето Румяна Иванова.

''Моля ви, без черни дрехи и погребални венци! Това не е краят'': 15-годишната Даная спаси двама с бъбречна недостатъчност

На фона на радостта от получения шанс да върне зрението на дясното си око, родителите на Преслав не крият огромната болка от смъртта на едно 15-годишно дете.

Съчувстваме най-вече на семейството. Те губят дете. Не можем да се зарадваме. Просто няма как нито да се радваш, нито нищо. На никого да не се налага такова нещо, казва Валери Недялков.

Така, светът на две напълно непознати семейства изведнъж става общ. Преслав пожелава да се запознае с майката на Даная.

Не знам как да ви го обясня. Почувствах ги близки. Каза ми, че ме обича, да бъда добър. Ще се чуваме, ще се виждаме, казва трансплантираното момче.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

1

6екеr4о

16.05 2023 в 17:04

Това дете вече си има втора майка, която със сигурност ще го обича не по-малко от рожденната му, да е живо и здраво, Господ Бог Иисус Христос е благ и човеколюбец!