Младоженци зарадваха с дарение неонатологичното отделение в УМБАЛ Бургас

OFFNews 23 ноември 2022 в 15:05 721 1

младоженци

Снимка Личен архив

Таня и Георги Антонови

Още една млада двойка превърна сватбата си в благотворително събитие, с което подпомогна неонатологичното отделение в УМБАЛ Бургас.

Семейство Таня и Георги Антонови помолиха гостите си да не им купуват букети, а да дарят предвидените средства за хуманна кауза.

„Не харесвам отрязаните цветя, защото увяхват и се изхвърлят. Нашите гости откликнаха на идеята и събрахме сума, с която решихме да помогнем на две организации“, разказа младоженката Таня Антонова.

На сватбата, състояла се на 24 септември, всички пуснали пари в предвидената за целта кутия.

Част от тях те даряват на отделението по неонатология в УМБАЛ Бургас.

„Работя като рехабилитатор в социално заведение и знам как средствата в системата на здравеопазването винаги не достигат. А и самата аз съм прекарала в това отделение десет дни при моето раждане“, сподели младоженката.

Дарената сума ще бъде използвана за закупуване на оборудване и консумативи. Другата подпомогната организация е приютът за бездомни кучета.

Младото семейство се надява техният пример да бъде последван и от други двойки. Това вече се случва - през изминалата година няколко двойки също дариха на различни отделения в болницата средства, събрани от букети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков