Млади лекари създадоха социална мрежа само за медици

OFFNews 03 юни 2015 в 15:16 4322 0

Млади лекари създадоха единствената по рода си социална мрежа за медици – medical book.

Само 20 дни след създаването на социалната мрежа в нея са се регистрирали вече над 1000 медици.

Социалната мрежа е предназначена за професионалисти от всички сфери на здравеопазването – лекари, стоматолози, фармацевти, медицински сестри, акушерки, фелдшери, студенти и други медицински специалисти. Медиците могат да се регистрират в нея след въвеждане на професионален код към съответната съсловна организация, към която членуват.

В рамките на социалната мрежа те имат възможност да споделят своя професионален опит, да участват в дискусии и групи по специалности, да се присъединяват към научни конференции.

Създатели на социалната мрежа са трима млади специализанти - д-р Деян Попов, д-р Радислав Наков и д-р Радина Цекова.

И тримата са на 26-годишна възраст и са специализанти съответно по неврохирургия, гастроентеорология и лицево-челюстна хирургия. Години наред са част от Асоциацията на студентите медици, а после създават собствена структура – Асоциация за развитие на медицинската общност (АРМО).

„Медицината е отборна игра, в която всеки медик има съществена роля за излекуването или подобряването на качеството на живот на пациента. Вярваме, че medical book ще мотивира медицинските специалисти в страната да работят по-често в екип и да се допитват ежедневно един до друг“, обясняват младите лекари.

“Обединението на медицински специалисти и подобряването на комуникацията между тях значително ще подпомогне развитието на българското здравеопазване, ще усъвършенства медицинските услуги и ще подобри грижата за пациентите“, допълват те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови