Министърът на образованието и науката се ваксинира срещу COVID-19

OFFNews 30 юли 2021 в 11:21 1144 0

Снимка Архив/БТА

Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков се имунизира с еднодозова ваксина срещу COVID-19 вчера и се чувства отлично, предаде БТА.

Той е преболедувал вируса през януари 2021 г., затова по предписание на лекарите се ваксинира в края на юли т.г., съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

"Масовото имунизиране на учителите и непедагогическия персонал е ключово важна предпоставка за максимално дълго присъствено обучение през новата учебна година. Ваксинирайте се, за да не излагате на риск своето здраве, здравето на близките си и на учениците", призовава министър Денков, който е професор и член-кореспондент на БАН по физикохимия.

В началото на юли от МОН съобщиха, че едва в 4 на 100 от училищата у нас персоналът е ваксиниран над 70%. При детските градини този дял е 3 на сто. В почти две трети от училищата ваксинираните педагогически и непедагогически специалисти са под 30 процента, при детските градини такова е положението в 75 процента от екипите. 

Министерството започна информационна кампания за ваксинирането в системата на предучилищното и училищното образование. Идеята на кампанията е заетите в системата да могат да направят информиран избор "за" или "против" ваксините. Предложено беше учителите, които са взели решението да се ваксинират, да получат два дни допълнителен платен отпуск. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!