Министър Кацаров: За нарушаване на мерките против COVID-19 може да се налага и до 5 години затвор

Който се разболее, трябва да отиде в най-близката ковид зона, ще получи рецепта за безплатни лекарства, обясни той

OFFNews 12 септември 2021 в 09:06 5615 1

Наказателният кодекс бе променен миналата година и предвижда и до 5 години затвор за нарушаване на противоепидемичните мерки. Ако мерките не се спазват, това ще доведе до онлайн обучение на учениците например.

Това заяви здравният министър д-р Стойчо Кацаров по Нова тв. Вероятно трябва да заведем хората, които не спазват ограниченията, в някое интензивно отделение, за да видят какво причиняват, допълни той.  

Възможно е да са ме хванали без маска в Народното събрание, но това не е повод да не се носят маски. Трябва да се носят, независимо от тази предизборна дъвка с мен, коментира той снимки от пленарна зала. 

Който се разболее от COVID-19, трябва да се обърне към най-близката ковид зона, стана ясно от думите на Кацаров. При необходимост лекарят ще изпише лекарства, пациентът отива в аптеката и си ги взима безплатно, уточни министърът. 

Дали ще бъда част от следващото служебно правителство засяга мен и човекът, който ме назначава - президентът Румен Радев. Не сме провели още такъв разговор, каза още Стойчо Кацаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!