Медицински конгрес събира в столицата лекарския елит на Европа

OFFNews 03 септември 2019 в 16:00 1402 0

Снимка Pixabay

От 5 до 8 септември в София ще се проведе Десетият юбилеен международен медицински конгрес. На форума ще се обсъждат приоритетните за Европа теми в областта на здравеопазването, като стареене на населението, бъбречни и сърдечни трансплантации, репродуктивно здраве, ортопедия и травматология и други.

В дневният ред на конгреса е интегрирана платформа за дискусии по проблемите на здравеопазването в страните от Югоизточна Европа на тема „Предизвикателства в здравеопазването през XXI век. Ценности и принципи“, в която ще участват президентът на Световната медицинска асоциация – проф. Леонид Айделман и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Предстоящият юбилеен десети конгрес е сред най-големите форуми за здраве в Европа, който събира в София лекарски елит от над 20 страни – ректори на престижни университети от Русия, Словения, Северна Македония, представители на академичната и научна общност, световно известни специалисти по трансплантации, членове на световни и европейски медицински асоциации, съсловни организации, директори на лечебни заведения, здравни мениджъри и др.

По време на форума ще бъде връчен традиционният годишен приз „Заслужил лекар на Югоизточна Европа” за изключителен принос към медицинската наука и практика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !