Медици от спешно отделение в Благоевград излязоха на протест заради намалени бонуси

OFFNews 30 август 2021 в 15:04 1174 0

Медици от Спешно приемно отделение в Благоевград излязоха днес на протест пред входа на отделението. Причината за недоволството им са намалените бонуси, които получават за работа с болни от COVID-19 пациенти, предаде БТА.

Медиците споделиха, че не одобряват новата методика за изчисляване на парите за работа на първа линия в борбата с коронавируса. Медицинската сестра от отделението Жанет Цветкова каза, че за месец юли по новата методика е получила 200 лева.

По думите ѝ опасността да се заразят в спешното приемно отделение е по-голяма, отколкото в COVID отделенията, защото в тях медиците влизат подготвени за среща с пациенти с COVID-19.

"При нас идва пациент с разстройство и повръщане, а впоследствие се оказва, че е положителен за коронавирус", посочи медицинската сестра.

Друга медицинска сестра от спешното отделение, Юлия Валеова, разказа, че е получила сто лева за работа на първа линия за месец юли.

Медицинските работници отбелязаха още, че голяма част от тях са в пенсионна възраст, а настъпващата COVID вълна и намалените бонуси може да накарат много от тях да напуснат.

Медици и персонал подготвят писмо, в което да отправят исканията си до министъра на здравеопазването.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II