Медици от САЩ консултират безплатно в Севлиево

OFFNews 06 юли 2023 в 13:08 724 0

прегледи

Снимка Община Севлиево

Студенти по медицина от САЩ консултират жители на Севлиево

150 души успяха да се срещнат и консултират със специалисти и студенти от факултета по медицина към американския университет във Канзас по програмата "Терапия в чужбина", съобщиха от Община Севлиево.

Медиците гостуват по пилотен за Европа проект и са в града по покана на сдружение „Общинска младеж Хоталич“ и местната организация Stone and compass, съвместно с Домашен социален патронаж и Община Севлиево.

Прегледите обхващаха специалностите ортопедия, физиотерапия, логопедия, предложено бе изследване на слуха.

Кметът на Община Севлиево Д-р Иван Иванов благодари, че организацията е избрала Севлиево за пилотния си проект в Европа.

Видях и разговарях с много хора, които са минали през консултациите и те са доволни, което показва, че проектът има бъдеще и ние изразяваме готовност да продължим да го надграждаме. Община Севлиево предоставя целия спектър от социални и здравни услуги и този проект е една добра възможност да разширим услугите за нашите жители от общината, коментира кметът д-р Иван Иванов.

Програмата “Терапия в чужбина" е създадена, за да предостави ценно, подходящо и практическо изживяване за студенти, следдипломни и завършили студенти, както и на професионалисти, които имат желание да придобият практически опит в реална среда.

Групата от 56 човека ще остане в Севлиево шест седмици, като се надява за това време да успеят да проучат нуждите на населението от медицински грижи.

От близо 150 души прегледани през първия ден, 20 бяха диагностизирани с увреждане на слуха. Следващите прегледи ще са на 8 юли от 10:00 до 14:00 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика