Мъж почина минути след изписването му от COVID отделение

OFFNews 29 октомври 2021 в 08:19 13082 5

Снимка Нова тв

Дъщерята на починалия Иванка Георгиева

69-годишен мъж е починал минути след изписването му от COVID отделение в Елхово, още преди да напусне сградата на болницата, пред очите на близките му.

"Баща ми беше настанен в болница на 18 октомври с двустранна бронхопневмония. В началото състоянието беше по-леко, започна да се подобрява, но после се влоши. Имаше нужда от кислород, поставиха го на кислороден апарат. Вечерта, преди да го изпишат, ми казаха, че състоянието му се подобрява, клони към подобрение. Казаха, че още три, четири дни минимум са критични, но е започнал да изхвърля течности, което е добър знак. Сутринта идва наша близка, която идва да му носи храна и те й казват, че е изписан. Тя почва да търси помощ - той не може да се движи. Как са го изписали един Бог знае, без да уведомят близките при положение, че той не може да се движи. Ще го извадят отпред на стълбите ли, какво? Ще го изхвърлят ли”, разказва дъщеря му Иванка Георгиева пред Нова тв.

Внукът на мъжа също е там. Започва да търси лекаря, за да разбере повече, но не успява. Излиза санитарка, връчва му епикризата и те трябва да си тръгнат. "Докато слизахме, видях, че състоянието му става лошо. Не съм доктор, но така прецених и бях прав. (...) Виках за помощ, звънях, но никой не дойде. Стояхме 15-20 минути на стълбите. От Бърза помощ дойдоха, когато вече беше починал”, разказва внукът на починалия.

Има легла, има кислород, но липсва човещина - казва дъщерята.

На този етап няма коментар от болницата.

Близките на мъжа са сигнализирали разследващите органи. Прокуратурата се е самосезирала по случая.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

5

sawall

29.10 2021 в 10:31

За съжаление, това не е рядкост. Българските болници често изписват пациенти на смъртно легло, защото им е много по-лесно, отколкото да се занимават със смъртния случай в отделението. А и изписан пациент стои в статистиката много по-добре от починал.

11300

4

yoghurt

29.10 2021 в 09:47

... по стар обичай

11300

2

yoghurt

29.10 2021 в 09:11

Критика, но има и момент, че това е маркер за състоянието на системата, когато подобни истории зачестяват, ако си спомняме това ставаше и при другите вълни. Същевременно, днес от заразените, 87 процента само са неваксинирани, което не е далеч от декларираното съотношение у нас въобще - брой ваксинирани - неваксинирани. Така че, независимо дали човек е ваксиниран или не, добре е да се пазим за да не затваряме. Но надали ще се случи, питам се не е ли по-добре да видим тежка криза на живо, за да се разртърсим от постоянното предпазване от неприятните истини, от народопсихологията на постоянно шмекеруване.

 
X

Да помогнем на украинските деца!