Лекарският съюз поиска официално оставката на шефа на НЗОК Петко Салчев

OFFNews 18 декември 2022 в 17:07 1539 1

Иван Маджаров

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Иван Маджаров

Националният съвет на Българския лекарски съюз прие решение, с което поиска предсрочното прекратяване на правомощията на управителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. Петко Салчев. Решението бе взето малко повече от месец, след като председателят на съсловната организация д-р Иван Маджаров обяви, че това предстои.

Единодушно членовете на Националния съвет на БЛС са гласували да се внесе искане в парламента управителят на касата  проф. Петко Салчев да бъде предсрочно освободен от поста управител на НЗОК. Това ще се случи следващата седмица.

Решението за това беше взето на 17.12.2022 г. в Пловдив.

По време на Националния съвет на БЛС всички 28 районни колегии на Съсловната организация за пореден път препотвърдиха позицията си и подкрепиха всички действия на ръководството на организацията, се казва в прессъобщение на БЛС.

"Български лекарски съюз заявява категорично, че при несъобразяване с исканията на съсловната организация си запазва правото на ефективни протестни действия, включително и пред сградата на Народното събрание", пише още в него.

Причината за негодуванието е отказът на БЛС да приеме решението на Надзорния съвет на НЗОК за увеличение на клиничните пътеки с 8%. Те настояват за повече. Заради това представителите на БЛС отказаха да подпишат анекса към договора си с касата и напуснаха преговорите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1200

1

путин хуйло

18.12 2022 в 17:37

Има ли поне една сфера или институция на територията на zaдунайскиЙ циганистан, която да не е напълно овладяна от мутромафията, скапана, корумпирана и безобразно не фукционираща?!!! За съжаление вече дори фундаментални реформи не са в състояние да поправят щетите! Положението е толкова безнадежно, че имаме някакъв шанс само при напълно нереалистичния сценарий - закриване на цялата държава и започване на абсолютно всичко от нулата!
 
X

Да помогнем на украинските деца!