Лекари от Пирогов искат проф. Поромански да бъде върнат като директор

OFFNews 26 юни 2022 в 08:58 1622 1

Пирогов

Снимка УМБАЛСМ "Пирогов"

Медици от "Пирогов" си искат обратно директора

Лекари от най-голямата спешна болница у нас настояват здравният министър Асена Сербезова да върне на работа отстранения директор проф. Иван Поромански. Началници на клиники и лекари излизат с отворено писмо. 

Те адресират искането си до премиера в оставка Кирил Петков, съобщи бТВ.

Според доц. Стоян Сопотенски след COVID кризата и точно когато болницата се е стабилизирала и е започнала да работи като спешен център, идва нов трус.

"При смяна на директора няма как да стоя настрана и да не бъда в групата на колегите, които не са съгласни с тези промени. При условие, че обвиненията, които бяха изнесени в медиите, според мен не отговарят на истината, а и не е времето да се правят промени от министър в оставка“, коментира Сопотенски.

Заради констатирани нарушения в управлението на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ министърът на здравеопазването освободи от длъжност директора проф. д-р Иван Поромански преди няколко дни.

„Нека да не забравяме, че болницата не се управлява еднолично от изпълнителния директор. Това са колективни решения, които отговарят пред принципала.“, каза още доц. Сопотенски. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6245

1

kokoten

26.06 2022 в 10:33

Оставете го Ванко....той е честно момче(познавам го от 40 години)....а тия смени на директори са такава тъпотия,че даже няма обяснение....ако е сбъркал,има си органи,прокуратура и прочее....