Лекари от Александровска болница ще преглеждат безплатно деца в неравностойно положение

OFFNews 16 септември 2021 в 09:46 1656 0

Снимка УМБАЛ "Александровска"

Офталмолозите от Клиниката по очни болести на УМБАЛ "Александровска" ще извършва безплатни профилактични прегледи на деца и младежи в неравностойно положение. При нужда ще се осигурява и продължителна грижа.

Това стана възможно с подписването на меморандум за сътрудничество в рамките на благотворителната инициатива "Обединени заедно". Меморандумът беше подписан в сряда между между ОЕБ "Шалом", организация "Приятели на Израел в България - Негев", Федерация на ционистите в България, Фондация "Движение на българските майки“, Фондация "Благотворителност и Милосърдие" към ОВЛБ, Widows Sons Bulgaria Grand Chapter Bulgaria & Masonic Riders Bulgaria“.

Идеята за инициативата е на доц. Александър Оскар, председател на ОЕБ „Шалом“ и началник на офталмологичната клиника в УМБАЛ „Александровска“, който заяви, че за него е чест да бъдат съмишленици и съорганизатори на инициатива, в която участниците се обединяват около основните човешки ценности, ангажират се да защитят здравето и да повишат благосъстоянието на уязвимите групи хора, водени от принципа, че всички сме отговорни един за друг.

Изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ д-р Атанасов приветства инициативата „Обединени заедно“ и изрази благодарност към участниците, че са избрали Александровска болница да партнира в грижата към децата и младежите в неравностойно положение. В словото си той подчерта, че извънредната епидемична обстановка и финансовият натиск върху здравната система в България не бива да бъдат възпиращ фактор върху благотворителните инициативи, а напротив, би следвало да ги превръщат в традиции и да стимулират повече щедростта и емпатията към хората в нужда.

За момента в инициативата са планирани 18 центъра за настаняване от семеен тип на територията на гр. София и Перник. Ще бъдат консултирани и екипите, които се грижат за децата.

Първото събитие в рамките на кампанията ще се състои на 16.09.2021г. с очни и кардиологични прегледи на децата и персонала в два центъра в Перник, а на 17.09. специалистите ще посетят СУ “Найден Геров” в Пловдив. На нуждаещите ще бъдат осигурени и очила.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите