Лари Кинг е в болница с коронавирус

OFFNews 03 януари 2021 в 08:29 2216 0

Снимка БТА/АП

Лари Кинг. Снимката е направена на 20 ноември 2017 г.

Известният американски телевизионен водещ Лари Кинг е в болница с коронавирус, съобщи CNN.

87-годишният журналист е хоспитализиран в медицински център в Лос Анджелис преди повече от седмица. Тримата му синове нямат право да го посещават.

Кинг страда от диабет тип 2 и през годините е преживял серия от сериозни здравословни проблеми, включително няколко инфаркта, поставен му е байпас на сърцето през 1987 г. През 2017 г. Кинг съобщи, че е диагностициран с рак на белия дроб и е претърпял успешна операция.

Кинг води токшоуто на CNN "Лари Кинг на живо" (Larry King Live) повече от 25 години. Интервюирал е кандидат-президенти, звезди от шоубизнеса, спортисти и обикновени хора. Пенсионира се през 2010 година след повече от 6000 предавания зад гърба си като един от рекордьорите по брой интервюта - между 50 000 и 60 000, включително на всички президенти на САЩ след Ричард Никсън.

„Лари Кинг на живо“ се излъчваше в продължение на 25 години и влезе в Книгата на Гинес като най-дълго съществувалото шоу по една и съща телевизия, по едно и също време и с един и същи водещ.

Пенсионирането му не го спря и през 2012 г. той стана водещ на предаването "Лари Кинг сега", което се излъчваше два пъти седмично по Ora TV - цифрова тв мрежа, която основава с мексиканския телекомуникационен магнат Карлос Слим, според "Форбс".

Миналата година две от децата на Кинг починаха през една седмица. Синът му Анди Кинг издъхна на 65 г. от инфаркт в края на юли. През август 52-годишната му дъщеря Чая Кинг почина от рак на белия дроб.

Кинг има 2.4 милиона последователи в Туитър. Последното му съобщение там е от 26 ноември. Журналистът честити Деня на благодарността.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови