Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кръводарителската акция в НЦТХ продължава и в празничните дни

OFFNews 21 април 2022 в 10:54 751 0

Във всеки от предстоящите празнични дни Националният център по трансфузионна хематология е осигурил медицински екипи, които ще работят в залите за кръводаряване на НЦТХ от 9:00 до 15:30 часа, съобщиха от МЗ.

В края на април и началото на май предстоят редица нови инициативи:

· На 28 април Националният център по трансфузионна хематология в партньорство с Регионален исторически музей – София организират кръводарителска акция в една от залите на античния комплекс „Сердика“, в подлеза на Ларгото. Желаещите да дарят кръв ще могат да разгледат фотографска изложба, посветена на сътрудничеството на България, Испания и Аржентина в Антарктида.

· В партньорство с Организацията на таласемиците в България, по случай Международния ден на таласемията, 9 май, в НЦТХ ще бъде проведена кръводарителска кампания.

· Предстои и традиционната пролетна инициатива за кръводаряване, която се реализира в Посолството на Словакия в България.

· В ход е подготовка на акции за кръводаряване, която ще се проведе в МОЛ „България“ на 20 и 21 май.

През месец май мобилните екипи на НЦТХ ще посетят офисите на двадесет компании, мобилни оператори, финансови институции и висши учебни заведения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!