Кръводарителска акция пред столични храмове на Цветница

OFFNews 06 април 2022 в 12:07 806 0

Снимка Pixabay

На 17 април, когато Православната църква чества големия християнски празник Вход Господен в Ерусалим - Цветница, с благословението на Негово светейшество Софийския митрополит и български патриарх Неофит пред три столични храма ще бъде извършена традиционната кампания по доброволно кръводаряване. Това съобщиха от Софийската митрополия.

Акцията ще се извърши пред митрополитския катедрален храм "Св. Неделя", пред "Св. Седмочисленици" и пред "Покров Богородичен". Организатор е Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) в София.

"Даряването на кръв в помощ на болните и пострадалите е израз на най-искрено човеколюбие и братолюбие, изцяло в духа на православната традиция. Националният център по трансфузионна хематология, като специализиран орган на Министерството на здравеопазването на Република България, изпълнява отговорната задача да взема, диагностицира, преработва и осигурява необходимите количества кръв и кръвни съставки за лечение на пациенти от цялата страна", казва споделя д-р Николай Николов - директор на НЦТХ, цитиран от Софийската митрополия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!