Китай се затваря за Великобритания: спира достъпа на гражданите ѝ заради COVID-19

Трета вълна на коронавируса бушува в индийската столица Ню Делхи

OFFNews 05 ноември 2020 в 11:08 2565 0

Снимка БТА/АП

Китайче придържа маската си, научено, че така ще помогне за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Китай спира достъпа на повечето притежатели на чуждестранни паспорти, които живеят във Великобритания в отговор на скока на заболеваемостта от коронавирус в Обединеното кралство, предава АП. В кралството са регистрирани над 1 млн. случая на коронавирус и 47 000 починали заразени.

Забраната се отнася за хората с визи или разрешения за пребиваване преди 3 ноември. Изключения се допускат за дипломати и някои други групи хора. Чужденците, които искат да влязат в Китай заради спешна необходимост, ще трябва да кандидатстват за специален вид виза.

Китай, където възникна новият коронавирус, ограничи в голяма степен разпространението му вътре в страната, но продължава да отчита внесени отвън случаи. В четвъртък те са 20. Китайските власти изискват всички, пристигащи в Китай, да преминат през двуседмична карантина.

В останалата част от азиатския континент ситуацията също не е спокойна. В Индия новите случаи са 50 209 на фона на новия коронавирусен взрив в столицата Ню Делхи, който властите вече наричат трета вълна на зараза. Там новорегистрираните са 6 842, което е рекорд. Починалите в страната за денонощието са 704. С тях общият им брой става 124 315.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!