Китай разреши COVID ваксините при деца над 3 години

OFFNews 11 юни 2021 в 14:15 718 0

Властите в Китай разрешиха да бъдат ваксинирани срещу коронавирус деца и юноши от 3 до 17-годишна възраст. Това съобщи днес на брифинг говорителят на здравното ведомство Цуй Ган, предаде БТА.

В момента на ваксинация подлежат най-вече хора над 18-годишна възраст, но съответните държавни агенции вече одобриха за спешно използване инактивирани ваксини, с които да се имунизират хора на възраст от 3 до 17 години, посочи Цуй Ган. По думите му правителството е организирало експертна група, която да разработи политика за ваксиниране на деца и юноши.

По последни официални данни по време на масовата имунизация в Китай, започнала на 15 декември, са поставени досега над 845 милиона инжекции с ваксина. 622 милиона човека в страната с население от около 1,4 милиарда души са получили поне по една доза.

Широко се използват препаратите на местните компании Синовак и Синофарм. Китайските здравни власти съобщиха днес за 22 нови случая на COVID-19 срещу 21 вчера. Девет от тях са местни случаи - повече от вчерашните шест, информира Ройтерс.

Всички нови местни случаи са установени в южната провинция Гуандун.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови