Кирил Петков: Няма да се затварят бизнеси, нито да се въвеждат сертификати и ограничения

Премиерът в оставка ни обеща безгрижно лято

Янка Петкова 14 юли 2022 в 10:36 3236 4

Кирил Петков

Снимка Архив/БГНЕС

Кирил Петков, министър-председател в оставка

Данните показват, че българите могат да имат спокойно лято. Няма и не се предвижда да се затварят бизнеси, да се въвеждат отново сертификати и ограничения в движението на гражданите. Искам да успокоим хората, че следим ситуацията. 

Това заяви на брифинг в Министерския съвет премиерът Кирил Петков, който обяви, че новият пандемичен план, който предстои да бъде одобрен от правителството, е актуализиран с цел да има "ясна предвидимост" на мерките, които биха могли да се въведат.

По думите на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в този план няма революционни промени, а основната причина да бъде приет нов е ангажимента на властите по променения Закон за здравето.

Той отново подчерта, че в момента ситуацията е много по-различна в сравнение с предишните години в пандемия и има много повече възможности да се въздейства на болестта, която вече протича по-леко.

Доц. Кунчев: Няма основание за напрежение, маските са само в здравните заведения

Съветникът на премиера по здравни въпроси проф. Радка Аргирова коментира, че антигенните тестове вече са достатъчно добри и могат да "хващат" новите варианти на COVID-19. Според нея новият план отразява променените условия - голяма част от населението е прекарало заболяването или е ваксинирано и инфекцията протичат на фона на имунно население.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

4

редовно четящ

14.07 2022 в 12:56

Ако беше на власт тиквоча, щеше да има засилване на паниката, заплахи за ограничения и апокалипсис. Най-голям ковид вой надават едни определени медии. Хартиени бюлетини, всяване на паника, агитация по държавните телевизии ... Тиквата се мъчи да си подготви терена за нова власт. Когато насреща си имаме умен и порядъчен човек, който съвсем разумно обяснява ситуацията, дори Кунчев и Аргирова са премерени в приказките.

1767

3

fiki

14.07 2022 в 11:11

когнитивния дисонанс изнервя хората, разбирам

-815

2

Луканку отсече

14.07 2022 в 11:09

До фики
Тихо бе калъфка нискоинтелигентна

1767

1

fiki

14.07 2022 в 11:05

Макак така?? Нали нов световен ред, пак ли антиваксите нещо не са разбрали ;(