Каузата на донорството обедини популярна актриса и гимнастички във видеоклип

Информационната кампания „Да дариш живот“ се провежда за трета поредна година

OFFNews 08 октомври 2021 в 14:08 957 0

Актрисата Любомира Башева и момичетата от Националния отбор по естетическа групова гимнастика на България, се обединиха за обща кауза. Те станаха посланици на тазгодишната информационна кампания в подкрепа на донорството и трансплантациите „Да дариш живот“.

Инициативата се организира за трета поредна година от „Астелас България“ в партньорство с Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

Целта на кампанията „Да дариш живот“ е да повиши информираността на обществото по отношение на трансплантациите и да насочи вниманието към ползите от донорството и осъществяването му в България. Според статистиката страната ни се нарежда на последно място сред европейските страни по брой донори.

За целите на кампанията през тази година бе създаден информационен видеоклип, а актрисата Любомира Башева и световните шампионки за 2021 г. в състав Михаела Лилкина, Сибила Карпачева, Миряна Чолакова, Добромира Ставрева, Виктория Берова, Христиана Ковачева, Сияна Табакова и Карина Нейкова станаха основни действащи фигури в него.

Темата във видеото е представена деликатно чрез изпълнение на съчетание с ленти в зеления цвят, символ на глобалната кампания в подкрепа на донорството. Сценарият и режисурата са дело на Яна Титова, а съчетанието е на треньора на гимнастичките Кристина Ташева.

Официалното представяне на клипа става ден преди Европейския ден на органното донорство и трансплантацията – 9 октомври. До края нa месеца той ще бъде излъчван на екраните на станциите на метрото в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови