Кардиологията на УМБАЛ Бургас става Ковид отделение

OFFNews 26 март 2021 в 15:19 1407 0

Кардиологията на УМБАЛ Бургас става Ковид отделение, болните се насочват към други лечебни заведения. Това е разпоредено със заповед на РЗИ Бургас заради усложнената епидемична обстановка.

Сърдечноболните ще бъдат насочвани към три други лечебни заведения, поддържащи такива отделения. Заповедта е изпратена до болниците и до екипите в линейките на Спешна медицинска помощ.

За да се осигури лечението на болни с COVID-19, в университетската болница се разкриват още 33 легла, тъй като досегашните 185 вече не са достатъчни. Целият терапевтичен корпус на лечебното заведение вече е определен за лечение на коронавирус. Реанимационните легла остават 12.

От началото на пандемията до този момент УМБАЛ Бургас не спря дейността на нито едно звено, което приема спешни пациенти. Отделенията, които започнаха да лекуват COVID-19, продължиха дейността си на други места, с двойни екипи и полагане на огромно количество извънреден труд от страна на лекари и сестри.

Поддържането на двойни екипи обаче не е възможно оттук-нататък, затова общинският и областен щаб взеха решение за временно насочване на нуждаещи се от прием кардиологични пациенти към други болници.

Работата на Отделението по кардиология в УМБАЛ Бургас ще бъде възстановена в първия възможен за това момент, съобщават от болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !