Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Кампания на Светия синод в подкрепа на детското УНГ отделение в ИСУЛ

OFFNews 02 юни 2023 в 13:55 847 0

митрополит Гавриил

Снимка УМБАЛ "Царица Йоана-ИСУЛ"

Ловчанският митрополит Гавриил по време на церемонията

Традиционната благотворителна кампания на Светия Синод на Българската православна църква по повод 1 юни – „Деца помагат на деца“ тази година ще подкрепи детското УНГ отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“.

Старт на кампанията даде лично Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, който е и ръководител на Синодалния Културно-просветен отдел.

Като благодетели в кампанията се включиха деца-художници с отличените им творби от синодалните конкурси. Техните картини ще останат в фоайето на хотел "Маринела" през следващите 2 месеца и ще могат да бъдат откупени от хора, които имат желание да помогнат на каузата.

Детското УНГ отделение в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ е единственото специализирано звено за лечение на деца с ушно-носно-гърлени болести в София и в цяла Западна България. В него се лекуват пациенти от няколко месечна възраст до 18 г. Към отделението функционира единственият специализиран център за вадене на чужди тела от дихателните пътища при деца у нас.

Детското УНГ отделение на ИСУЛ е и едно от малкото места в страната, където се извършва диагностика на слуха при новородени бебета и се поставят кохлеарни импланти при деца. За съжаление, настоящият му капацитет не може да поеме всички нуждаещи се от медицински грижи малчугани и на лекарите са налага понякога да връщат малките пациенти. От болницата са осигурени допълнителни помещения, но те имат нужда от основен ремонт и обзавеждане.

В момента Детското УНГ отделение на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ е едно от малкото места в София, в което на майките не се налага да заплащат за това, че са придружители на децата си.

Три от картините бяха откупени още по време на церемонията и дарени на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Те ще украсят Детското УНГ отделение след ремонта.

Как можете да помогнете

Можете да откупите картина като дарите сума по ваше желание и я поставите в „Кутията на доброто”, която се намира в центъра на конгресното лоби на хотел „Маринела“. През летните месеци кутията ще бъде поставена на рецепцията на хотел „Маринела” (адрес: бул. „Черни връх“ № 100, гр. София).

Можете да дарите средства и по банков път:

“УниКредит Булбанк” - клон София Батенберг
Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF
Получател: Българска Патриаршия Св. Синод
IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53
Основание за плащане: КАМПАНИЯ “ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!