Как ще обслужва пациенти с коронавирус рентгенът в УМБАЛ ''Св. Иван Рилски''

OFFNews 03 декември 2020 в 14:30 2540 0

Отделението по образна диагностика към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ въведе нов алгоритъм за обслужване на COVID-позитивни пациенти, които се нуждаят от образни изследвания, съобщиха от лечебното заведение.

Въвеждат се следните часови интервали за обслужване на пациенти с коронавирус:

08.00-09.00ч (COVID пациенти)
09.00-09.30ч почистване, дезинфекция
09.30-15.00ч (амбулаторни пациенти, лежащо-болни пациенти )
15.00-16.00ч (COVID пациенти)
16.00-16.30 ч почистване, дезинфекция
16.30-19.00ч (амбулаторни пациенти, лежащо-болни пациенти)

В споменатите времеви интервали ще се изпълняват заявки за пациенти от COVID-звеното, от други клиники - на пациенти с доказана COVID-19 инфекция или от амбулаторни пациенти, записани за извършване на рентгенографии и КТ (скенер) на бели дробове от рентгенова регистратура. В споменатите интервали нямат да бъдат изпълнявани заявки за болни, които не са коронавирусна инфекция.

За съответните времеви интервали, коридорът между COVID зоната и служебния вход на клиничната лаборатория ще бъде „затворен“, по него ще се придвижва САМО екипиран персонал на Клиниката по образна диагностика и пациенти с валидирани заявки за провеждане на изследване.

Рентгенографиите ще се изпълняват в рентгеновия кабинет след извикване на пациентите по име по реда на пускане на заявките в болничната информационна система.

Изследванията със скенер ще се изпълняват в съответната зала след извикване на пациентите по име по реда на предварително записаните часове и валидирани заявки в болничната информационна система.

По време на споменатите времеви интервали лекар-рентгенолог ще изготвя резултатите и в рамките на 30 минути след провеждане на изследванията ще ги предава на изчакващите в COVID зоната пациенти.

За допълнителна информация и записване на часове за КТ: тел. 02/952 27 80 – Регистратура „Образна диагностика“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови