Къде можете и къде не можете да се ваксинирате днес

Янка Петкова 01 март 2021 в 10:48 2468 0

Снимка УМБАЛ "Александровска"

Софийски болници подновиха зелените коридори до изчерпване на количествата ваксини. С приоритет се имунизират хора от четирите фази на ваксинационния план, научи OFFNews. Възобновяването на свободния достъп до имунизации стана възможно след като вчера в страната бяха доставени 52 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на AstraZeneca.

В "Пирогов" ваксинацията продължава и тази седмица От 09:00 до 17:30 ще се извършва имунизация и реимунизация на лицата, попадащи в четирите фази на Националния ваксинационен план, включително хората на и над 65 години и хронично болните. Когато във ваксинационните пунктове няма достатъчно желаещи от приоритетните фази, ще се имунизират и лица, извън целевите групи. Зеленият коридор за имунизации с ваксината на 

В УМБАЛ "Александровска" се подновява дейността на кабинета за свободен достъп до ваксиниране с AstraZeneca, който се намира пред бариерата на болницата. Работното време е от 8.30 до 17.30ч., всеки ден до изчерпване на количествата ваксини.

От 10.00 часа днес бяха възобновени зелените коридори във Военномедицинска академия. Имунизациите се извършват с препарата на  на AstraZeneca. Имунизациите ще продължат до изчерпване на количествата. В лечебното заведение се извършват и реваксинации на лицата с поставена първа доза.

Десетки софиянци се ваксинираха вчера срещу COVID-19, в пункта за ваксинация на УМБАЛ "Св.Анна"-София АД.
Към момента наличните количества ваксини са изчерпани. Пунктът ще заработи отново при зареждане.

326 дози от ваксината на AstraZeneca получиха в неделя Регионалната здравна инспекция във Варна. Информацията е на д-р Дочка Михайлова, директор на инспекцията, цитирана от БНР. Близо 3260 души ще бъдат ваксинирани с първа доза от ваксината.

Днес ваксинационните кабинети в РЗИ и ДКЦ-тата във Варна ще работят с нормално работно време, зелените коридори обаче остават затворени до пристигането на допълнителни количества ваксини. Очакват се нови количества и от ваксината на Pfizer/Biontech да бъдат доставени във Варна до края на днешния ден.

Приоритетно ще се ваксинират членовете на секционните избирателни комисии и представители на общинските и областната администрации, ангажирани с изборния процес. Количества от ваксината на AstraZeneca ще бъдат разпределени и на личните лекари.

В неделния ден, във Варна са ваксинирани 80 души.

Тази седмица в Пловдив и областта няма да има зелени коридори за ваксинация срещу COVID-19 – съобщи за  заместник-директорът на РЗИ д-р Аргир Аргиров. Той допълни, че на база получените в инспекцията ваксини личните лекари ще получат по 20 дози за имунизация на пациенти. Приоритет ще се дава на джипитата по отдалечените места.

1500 са членовете на секционни избирателни комисии, които трябва да бъдат ваксинирани. От тях в ДКЦ-1 е трябвало да преминат за ваксинация 160 души, но са имунизирани едва половината от тях.

„Има много неточности в подадените в РЗИ списъци с членове на избирателни комисии. Много от тях са непълни, а други неточни и неверни“ – подчерта Аргиров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови