Известен полски лекар, заразен с коронавирус, сложи край на живота си

OFFNews 19 март 2020 в 14:09 9113 0

Снимка Pixabay

Известният полски лекар д-р Войчех Рокита, за който стана ясно, че заразен с коронавирус, е починал снощи в болницата в Келце (Южна Полша), на която беше директор, съобщават полски медии, цитирани от dariknews.bg.

54-годишният д-р Рокита оглавяваше гинекологичното отделение и след завръщането си от кратка ваканция в чужбина се оказа, че пробата му е положителна. Неговите професионални качества са безспорни, както и приносът му като консултант на малки провинциални болници и АГ-практики в областта. Благодарение на помощта му неонаталната смъртност в отдалечените райони на воеводството бе намаляла рязко.

В кратко видеообръщение, публикувано в социалните мрежи, близкият приятел на медика и семейството му Максимилиан Матерна каза, че макар да е бил заразен с коронавируса при завръщането си от чужбина, не това е станало причината за смъртта на д-р Рокита.

Максимилиан Матерна обяснява, че д-р Рокита се е самоубил заради многобройните атаки срещу него в социалните мрежи през последните дни и съобщенията, отправяни с език на омраза.

Д-р Рокита направи публично изявление пред обществеността, че не е имал контакт с нито един пациент и нито един колега или служител на персонала на болницата. Много потребители на социалните мрежи обаче не му повярваха и го нападаха в социалните мрежи или пред болницата. От лечебното заведение също потвърдиха, че състоянието му е било добро и не е будило притеснение.

Максимилиян Матерна е наел адвокат, който да подаде молба до прокуратурата в Келце за разследване какво е правил лекарят през последните дни от живота си.

"Нашето мнение е, че вълната на омразата е единствената причина лекарят да се самоубие", заяви адвокатът и добави, че ще се опита да докаже всичко това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови