Изследват персонала на видинската болница ''Св. Петка''. 15 са заразените медици до момента

OFFNews 21 април 2020 в 07:59 2046 0

Всички медици, които работят във Видинската болница, ще бъдат тествани за COVID-19. Изследването на персонала започна с 53 проби. Вчера бяха направени тестове на още 40 души, заяви за БНТ д-р Ивета Найденова, прокурист на МБАЛ „Света Петка“ - Видин.

По думите на Найденова медицинският персонал на болницата е 380 души, до края на седмицата ще бъдат готови пробите на всички.

Установените случаи на заболели медици са 15. Голямата група от 9 човека е от отделението по нервни болести. Другите заболели са лекар и фелдшер от спешно отделение, лаборантка, медицинска сестра и санитарка.

"Това затруднява работата особено в отделението по нервни болести. Налага се работата на неврологичното отделение временно да се спре. В този период болницата в Лом ще поеме болните", каза д-р Ивета Найденова.

Лични предпазни средства и дезинфектанти има достатъчно, увери тя.

"Засега болницата се справя, нямаме финансови проблеми, но другия месец ще бъде трудно заради това, че няма планови операции", коментира д-р Найденова.

Припомняме, че в края на януари д-р Ивета Найденова пое временно управлението на видинската болница, след като тогавашният изпълнителен директор на лечебното заведение д-р Цветан Василев депозира оставката си. Неврологичнито отделение, в което сега има най-много заразени медици, временно преустанови работата си заради липсата на специалисти, а пациентите бяха пренасочени към лечебните заведения в Лом, Белоградчик и Монтана. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови