Излезе традиционният благотворителен календар с недоносените бебета на УМБАЛ Бургас

14 малки герои станаха модели в благотворителния календар на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас

OFFNews 30 ноември 2020 в 12:48 1745 0

Готов е традиционният благотворителен календар с недоносените бебета на Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас, съобщиха от лечебното заведение.

Календарът ще се разпространява за пета поредна година, а средствата от продажбата му се използват за закупуване на апаратура, консумативи и други нужди на отделението. "Лицата" на календара са недоносени бебета, които са били истинско предизвикателство за лекарите. Те са родени преждевременно и борбата за живота им продължава с месеци. Но днес те са вече големи и силни деца, които по нищо не се различават от своите връстници.

Зад всяко детско лице в този календар стоят много безсънни нощи, надеждата, сълзите и молитвите на родителите. Стоят усилията, знанията и уменията на екипа на Отделението по неонатология. Стои взаимното доверие и вярата, че всичко ще бъде наред. Без взаимност успехът е труден, пожелаваме много кураж на родителите, които сега минават през това изпитание. С този календар им казваме, че тези деца са силни, могат да се борят и имат нужда да си вярваме и да се грижим за тях заедно, е посланието на Отделението по неонатология.

Най-малкото бебе в календара е Златка, която е родена само 700 грама, а вече е на три години. Тя е "лицето" на месец януари. А Гюлсум и близнаците Кристиян и Виктория са дошли на бял свят в шестия месец - цели три месеца по-рано от датата, на която е трябвало да се родят. Останалите деца в календара също са били в тежко състояние и с риск за живота. Екипът на отделението изказва огромна благодарност към всички модели - Златка, Гюлсум, Мария, Наталия, Лилия, Моника, Александър, Ростислав, Мартин, Самуил, близнаците Кристиян и Виктория, Антон и Петра, както и към техните родители.

Снимките са направени от фотографа Петя Даскалова, която предостави своя труд благотворително в името на каузата. Печатът е платен със средствата на две семейства младоженци, които пожелаха да дарят парите от букетите за сватбите си - Никол и Любомир Колеви и Елена и Радомир Петкови.

Цената на календара остава същата, както досега – 20 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови