Quantcast

Има риск морската вода да е заразена с вирусен хепатит А

OFFNews Последна промяна на 30 юни 2014 в 19:44 5206 7

Снимка sxc.hu

Има повишена опасност морската вода да е заразена с вирусен хепатит А заради преминалите наводнения, предупредиха днес пациентски организации.

Възможността за зарази в морето с хепатит е заради проблемите с канализацията. Хората трябва да бъдат предупредени, а водата да се изследва, заяви проф. Красимир Антонов от болница "Свети Иван Рилски".

Дай Боже да съм лош пророк, но за тази година, специално нашето Черноморие, ще бъде рисково и в това отношение има смисъл хората, които искат да прекарат там, да се ваксинират срещу хепатит А, каза проф. Антонов, цитиран от БНР.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.07 2014 в 16:06

Гнус те е от Черноморието? Имаме превъзходни красиви и чисти плажове. Морето не е само Бургас, Несебър, Слънчев бряг и Варна. От Приморско надолу е чудесно, особено край Ахтопол, Синеморец и Резово. На север също има прекрасни места, така че няма логика от твърдение като "гнус ме е от Черноморието ни". Опознай родината, за да я обикнеш. Слушай чичо си Алеко.

01.07 2014 в 08:55

Много знаете, обаче аз съм с хроничен хепатит , заразил съм се преди 15-тина години , като ученик.И не знам как е станало ,разбрах случайно преди 3 години.Не съм мърльо и и не контактувам с цигани и подобна рискова среда. Затова ви съветвам да си имате едно на ум за да не патите като мен.Поинтересувайте се за тази болест за да видите ,че сте в контакт с вируса доволно често. А това за здравите хора ,че не хвашат хепатит е глупост.На морето масово работят мангали в кухните, внимавайте какво консумирате.

01.07 2014 в 00:29

Виктор е абсолютно прав, а и аз искам да попитам, какъв е този професор? Кой му позволява да всява такива страхове? Кой му дава трибуна? Малко ли неща се скапаха в тая държава, че и допълнително да ги сговняваме? От всичко това се разбира и помни единствено , че на НАШ(е)ТО МОРЕ има хепатит А!!!? И летният сезон се очертава(сигурно?) много силен и ние ще повтаряме всякакви невероятности под формата на възможности... Нямам нищо общо с този бизнес и кракът ми не е стъпил на Черноморието в последните 9 години,защото и мене ме е гнус, но ...нека не си гоним туристите, които и мин. година. и по-мин. и по-по- миналата година са дошли тука

30.06 2014 в 22:58

Толкова е гнусна водата, че не бих стъпила в нея!

30.06 2014 в 22:06

Всички да се ваксинират с комбинираната ваксина срещу хепатит А и Б. Поне до нещо добро да доведе създалата се ситуация.

30.06 2014 в 21:49

Кафявото море се препоръчва само при предписана уринотерапия.

30.06 2014 в 19:56

Опазил ме Бог да споря с професор, то този човек от небето ли пада? Къде, според него, се изливат фекалните води на черноморските мастодонти????Къде, според него, отделят българските плажуващи? Ако така се хващаше хепатит А, здрав човек да не е останал! Не пийте морска вода и си мийте ръцете след WC. Просто.