Има правила за спешен прием, трябва да се спазват

OFFNews 03 февруари 2022 в 08:57 3293 1

Да има или да няма зелен сертификат е функция на резултатите, които постигаме, и на животите, които губим всеки ден. Когато бройките покажат, че проблемът отшумява, първото, което ще направим е да премахнем зеления сертификат.

Това заяви председателят на Комисията по здравеопазване в Народното събрание доц. Антон Тонев. Личното ми мнение е, че трябва да има мерки, те са стимул обществото да се ваксинира, добави той. 

Той коментира и трагичния случай в Спешното отделение във Враца, при който жена загуби живота си на рецепцията на болницата в града, пред очите на детето си, докато чака да й бъде оказана лекарска помощ. 

Необходимо е да имаме достатъчно подготвени кадри. Едно от първите неща, което излезе е, че медицинската сестра на регистратурата в болницата във Враца е с много малък опит, подчерта председателят на здравната комисия. 

Според него стандартът за спешен триаж е много добре разписан, но кадрите трябва да бъдат обучени и той трябва да се спазва. 

Има назначени и допълнителни изследвания, които да покажат дали самото състояние на жената е можело да бъде предотвратено, заяви още Антон Тонев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!