Има 39 подварианта на Делта, другата седмица и в София разпространението ще стане дифузно

Ще смаем света с нашите данни на национално ниво, заяви проф. Кантарджиев

OFFNews 06 октомври 2021 в 08:42 28102 3

Снимка Архив

32 на сто от хората в София са ваксинирани. Ще се отварят още легла за COVID пациенти в столичните болници. 

Ще смаем света с нашите данни на национално ниво - ако 13 на сто от ваксинираните са заразени, ами то 19 на сто са всички ваксинирани у нас, излиза, че ваксините не действат, заяви проф. Тодор Кантарджиев. Трябва да се вземат мерки да се регистрират всички нови случаи, подчерта той. По думите му на обществото се предоставят все по-малко данни. 

Вчера има 2886 случая, 25% от тях са в болница. Ситуацията в страната е: пълни болници, пълни интензивни отделения с COVID-19, много умрели... Четвъртата вълна надмина починалите с коронавирус от третата вълна, когато нямахме ваксини, подчерта проф. Кантарджиев. Каква е тази кампания - мина годността на ваксините, ваксинирайте се! Глупости - все едно тъщата да каже: "Зетко, вчерашния боб ще го ядеш ли или да го хвърлям", критикува той.

Според него COVID зоните не работят добре. 

Делта вариантът има 39 подварианта, НЦЗПБ търси тях. Там, където има много различни варианти, има дифузно разпространение. Така е в София - област, за столицата очаквам другата седмица разпространението да стане дифузно, каза проф. Кантарджиев. 

Хората трябва да се ваксинират, категоричен бе той. Трябва да се каже: "Майки, ако имате COVID в семейството, вие ще заразите децата, не те вас, като се върнат от училище", обясни проф. Кантарджиев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

2

Ivan

09.10 2021 в 19:26

"Ще смаем света с нашите данни на национално ниво - ако 13 на сто от ваксинираните са заразени, ами то 19 на сто са всички ваксинирани у нас, излиза, че ваксините не действат, заяви проф. Тодор Кантарджиев." Ама това не са ваксини, а припарат с неясно съдържание и последствия във времето. Бай Шиле, ако имаше грам мозък или познание в областта отдавна трябваше да го извикаш на висок глас в лицето на НОЩ и общността! Резултатът от твоето консултантско мнение в СО е решението на Фандъкова да увеличи броя на хората в градския транспорт чрез съкращаване на курсовете. Т.е. сутрин, обед, па чак вечер за всяка линия. Ама иначе ще се заразяваме дифузно според Шиле.




1905

1

тОлуп

06.10 2021 в 09:05

"излиза, че ваксините не действат"

Антиваксер!!!