Идват ваксините за деца между 5 и 11 години, в София ще има два пункта за тях

Д-р Гергана Николова: Стерилитет след ваксинация? Аз съм ваксинирала три двойки съпрузи, които очакват деца, бременна иска бустерна доза, за да е защитено бебето

OFFNews 17 декември 2021 в 08:19 3220 1

Снимка Архив

Първите дози от ваксините за деца между 5 и 11 години ще пристигнат у нас в понеделник. В София ще има два пункта за малките - в "Пирогов" и в "Софиямед". 

Това съобщи д-р Гергана Николова, общопрактикуващ лекар, по БНТ. Тя уточни, че е предвидено да има общо 6 пункта за ваксинация, тъй като флаконът на ваксината съдържа дози за 10 деца. 

За момента на личните лекари няма да бъдат отпускани ваксини, каза още д-р Николова. 

Всяко хронично заболяване е показание да си сложите ваксина, защото то е риск, ако срещнете вируса, да има неприятни последици, подчерта тя. И 

Понеже много се спекулира по темата и се говори за развиване на стерилитет след ваксинация - аз съм ваксинирала три двойки съпрузи, които очакват деца и бременността се развива съвсем нормално, даже едната бременна има желание и ще поставим бустерна доза на 22-и. Както при всяко едно заболяване, когато ние поставим ваксината в този период, се ражда едно защитено бебе, категорична е д-р Николова.

Имам деца над 14 години, които са ваксинирани и просто искаха да могат спокойно да отидат на училище. Децата понасят изключително леко ваксинирането, страха на големия го няма при малкия, допълни тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!