И томболата не помогна за увеличаване на ваксинираните

OFFNews 02 октомври 2021 в 11:00 3301 2

И обявената от здравното министерство томбола с таблети и часовници не помогна за вдигане на процента на ваксинираните. Желаещите да се имунизират срещу COVID-19 от началото на септември са почти еднакъв брой всеки ден, а от обявяването на томболата до този момент наплив все още няма, каза зам.-директорът по медицински дейности на УМБАЛ „Св. Анна“ д-р Ивелина Георгиева пред БНР.

"Всеки един подход е добър, ако може да накара и още един човек да се ваксинира. В последните няколко месеца има спад в сравнение с това, което беше през пролетта. Средно на ден минават между 150 и 200 човека в най-добрите дни", обяви лекарят.

Пациентите, които чакат реда си за ваксина, реагират различно на идеята за подарък.

"Мисля, че трябва да има такива стимули. По-скоро хората трябва да разберат необходимостта от това да се ваксинират. По принцип българинът какво може да го мотивира? Така че мисля, че има надежда", допълни д-р Георгиева.

Все още малък е броят на ваксинация сред децата над 12 г.

"На ден минават по четири, пет до десет деца, които ваксинираме. Очаквахме до преди началото на учебната година бройката да се увеличи, но тя не е много голяма. Имаше няколко бременни жени, които се ваксинираха и бяха много притеснени от това какви са ефектите и искаха консултация с лекуващ лекар", коментира още лекарят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1905

2

тОлуп

04.10 2021 в 06:15

Томбола... супер сркъндзи!!! Първо, започнете да давате таблет/часовник на всеки ваксинирал се... Второ, гледайте да е от флагманите!!!

1900

1

rincewind

02.10 2021 в 11:29

Пълна скръб са тия:) Дори Garmin Fenix 6X Pro Solar да е, пак ше се замисля и ще си го купя сам:)
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки