Германия въвежда мерки и за пристигащите от София, Сливен и Разград

OFFNews 22 октомври 2020 в 13:32 2100 0

Германия въвъжда мерки като като част от превенцията срещу коронавируса от събота, 24 октомври, спрямо пристигащите от нови три области на България - София-град, Разград и Сливен, съобщи МВнР. 

Трите области от днес са добавени в „Списъка на рисковите области" на института „Робърт Кох", в който вече присъстват и областите Благоевград и Търговище. 

За всички, които пристигат в Германия от и през последните 14 дни са имали престой в „рискова област", е в сила задължително изискване за тест за коронавирус. Той може да бъде направен и извън Германия, но в рамките на 48 часа преди влизане на германска територия.

Само наличието на отрицателен тест е основание за освобождаване от 14-дневна домашна карантина. Карантина не се прилага за пътували транзит през „рисков район".

Всяка федерална провинция в Германия прилага правилото за карантината в съобразен с местните особености на разпространението на коронавируса вид. Външно препоръчва на гражданите да проверяват предварително актуалните специфични изисквания за съответната провинция, към която пътуват.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!