Ген. Мутафчийски: Само в България има спор коя ваксина е по-добра

Най-възрастният ваксиниран във ВМА е на 96 г., а най-младият на 18

OFFNews 22 февруари 2021 в 13:36 2854 1

Само в България има полемика коя ваксина е по-добра, заяви ръководителят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той придружи премиера Бойко Борисов и здравния министър Костадин Ангелов в село Самуилово, община Петрич, на инспекция за хода на ваксинациите. 

"Такова нещо не съществува в цивилизования свят в момента. В Западна Европа не се говори такова нещо. Слагат се всички, които са утвърдени, смята се, че щом са утвърдени, са надеждни, по-добре с каквато и да е ваксина, отколкото никоя", добави той.

По думите му хората проявяват зрялост. Проф. Мутафчийски посочи, че най-възрастният ваксиниран във ВМА е на 96 г., а най-младият е на 18 г. Според него хората във всички възрасти са мотивирани да се имунизират и вчера само във ВМА са били ваксинирани 1160 човека.

"Зелените коридори" ще продължат, докато не дойдат 18,5 млн. безплатни ваксини, каза премиерът Бойко Борисов при посещението. По думите на премиера българите се ваксинират с най-добрите ваксини, които са утвърдени от Европейската агенция по лекарствата.

Освен в големите болници, ваксини ще има и в най-малките населени места, допълни Борисов. Той посочи, че само днес 88 000 дози са разпределени в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови