Фондация “Св. Иван Рилски“ връчва за трети път награда за високи постижения в здравеопазването

OFFNews 06 март 2017 в 15:10 1949 0

Фондация “Св. Иван Рилски“ ще отличи за трета поредна година медици, изявени личности, журналисти и организации за принос в сферата на здравеопазването.

Връчването на наградите ще бъде на 7 март в хотел „Маринела“, София, от 19:00 часа.

Специален гост на събитието ще бъде премиерът Огнян Герджиков, който ще връчи и специална награда.

Лице на тазгодишната церемония е Веско Ешкенази, концертмайстор на Кралски Концертгебау оркестър в Амстердам.

Годишните награди на фондация „Св. Иван Рилски“ имат за цел да утвърдят доброто име на българския лекар и професионализма в медицината, както и да насърчат благотворителната дейност, високите стандарти в здравната журналистика и ползотворната работа на пациентските организации.

Призовете ще отличат личностите и организациите с доказан професионализъм и активна обществена дейност в здравеопазването в категориите „Хирургия“, “Онкология“, “Психология“, “Дентална медицина“, “Здравна журналистика“, “Пациентска организация“, “Благотворителност“ и “Приятел на фондацията“. Организацията ще връчи и две специални отличия за изключителен принос за развитието на здравеопазването.

Носителите на призове се определят от членовете на фондацията, които проследяват цялостната им дейност през изминалата година.

За първи път фондация „Св. Иван Рилски“ организира базар, на който гостите на събитието ще имат възможност да подпомогнат благотворителната дейност на организацията. Изделията, които могат да бъдат закупени на място, са авторски бижута, арт стъклени предмети и художествени фотографии.

По традиция всички наградени получават пластики „Благотворение” на скулптора и живописец Венцислав Василев, изработени специално за Годишни награди за принос в сферата на здравеопазването на фондация „Св. Иван Рилски“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови