Флашмоб с червени балони пред НДК по повод Световния ден на хемофилията на 17 април

OFFNews Последна промяна на 16 април 2021 в 13:19 350 0

Тази събота, 17 април, е Световният ден на хемофилията. През април 2021 Българската асоциация по хемофилия за 7-ма поредна година организира информационна кампания в подкрепа на хората с това рядко заболяване.

На 17 април вечерта Българска асоциация по хемофилия ще освети 2 знакови публични сгради в червен цвят - “Националния Дворец на Културата” в София и Параклис-мавзолей “Свети Георги Победоносец” в Плевен, като символ на съпричастност към хората с нарушения в кръвосъсирването. Отделно от това, представители на Асоциацията ще направят символичен флашмоб с хвърляне на червени балони в небето едновременно в София, Пловдив, Варна, Бургас и Плевен.

И през 2021 информационната кампания в подкрепа на хората с хемофилия преминава основно онлайн с разпространението на различни инфографики и видео на посланици под надслов “Движим се заедно с промяната!”, съобразно изминалата година в световна пандемия.

Всеки е поканен да се включи в разпространението на информация за заболяването и нуждите, и проблемите на пациентите. От Българска асоциация по хемофилия канят на 17 април всеки да се облече в червено, да се снима и да изпрати снимката до тяхната Фейсбук страница, с което да изрази подкрепата си към хората с хемофилия. 

Редица публични личности се включиха като посланици на кампанията. Те подкрепят хората с това рядко генетично заболяване с лични видеа, чрез които призовават повече хора да се включат в инициативата.

С обединяването на възможно най-много хора в тазгодишната информационна кампания с хаштаг послания в социалните мрежи #движимсезаедноспромяната и #световенденнахемофилията, асоциацията цели да достигне до широката общественост и да призове всички да са по-толерантни, приемащи и разбиращи в новата реалност, към която се адаптираме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови