Фелдшер и шофьор изродиха бебе в линейка

32-годишната майка не е била здравноосигурена, не е посещавала лекар и не знаела кога ѝ е терминът

OFFNews 03 ноември 2022 в 10:53 1719 0

Фами Али

Снимка Скрийншот

фелдшерът Фами Али, изродил бебето

Фелдшер и шофьор изродиха бебе в линейка. Случаят е от Крумовград. Майката и детето са добре, съобщи bTV.

В сряда в 01:46 ч. през нощта постъпва сигнал за 32-годишна бременна жена с болки от село Бряговец. Става ясно, че се очаква раждане. Фелдшерът Фами Али взима акушерската чанта и заедно с шофьора Павел Димитров тръгват към адреса.

„Едно от селата, които може би е най-далечната дестинация за нас. Самият превоз до там и обратно ни отнема близо 2-3 часа“, казва Фами Али. За него това е четвърти случай с израждане на бебе в линейката.

Околоплодните води са изтекли без родилката да знае. По пътя между две отдалечени села жената започна напъните, контракциите се засилиха, което ми даде повод да започна да водя раждане, каза той.

Оказва се обаче, че има усложнение.

Когато успях да изродя главичката на бебенцето се оказа, че пъпната връв е двойно увита около врата. Това в 32-годишната ми практика се случва за първи път. Трябваше преди всичко да освободя главичката на бебенцето от пъпната връв. Направих го съвсем деликатно и след това аспирирах бебето, за да може да започне да диша. То проплака и отразях пъпната връв. Отидохме двама, взехме двама – бащата, майката и се върнахме петима, разказва Фами Али.

На помощ се включва и шофьорът на линейката Павел Димитров. За 17 години стаж това му се случва за трети път.

„Докторът ми каза „подавайте ми инструменти“. Сам не може да се справи, трудно е“, казва Павел.

Екипът успешно изражда бебето. Момиченцето се ражда здраво и тежи три килограма. Случайно или не, майката кръщава новороденото момиченце на името на дъщерята на фелдшера.

До извънредната ситуация се стига вероятно, защото 32-годишната жена не е здравно осигурена, не е посещавала гинеколог и не е знаела кога се очаква да настъпи раждането. В крайна сметка и родители, и екип за щастливи от развоя на събитията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови