Фандъкова се надява д-р Андреева да овладее ситуацията в Шейново

OFFNews 18 септември 2023 в 13:45 1805 0

Йорданка Фандъкова

Снимка БГНЕС

Йорданка Фандъкова

Надявам се временно изпълняващата длъжността изпълнилен директор на АГ болница "Шейново" д-р Таня Андреева, която откри тринови линии от Столичния градски транспорт в кв. „Горна баня“. 

Поводът за коментара са продължаващите протести на медици в общинското лечебно заведение.

Протестът им е в подкрепа на д-р Румен Велев, който единствен се е явил на конкурс, но вместо него за временно изпълняваща длъжността е била назначена Таня Андреева.

Фандъкова припомни, че решението на Столичния общински съвет (СОС) предполага нов конкурс, който да се организира от новия Общински съвет след местните избори.

Смятам, че така е редно и винаги, когато има някакво напрежение по повод на конкурси, е по-добре да се прекратят и да се направят наново, за да няма съмнение“, коментира Фандъкова. По думите ѝ това е една от най-големите и изключително важни за София болници. „Знаете, че там имаше и тежки инциденти преди малко повече от година. Още тогава бях много разтревожена и сега съм разтревожена“, каза столичният кмет пред БТА.

Тя подчерта, че диалог с протестиращите е имало и заяви личната си подкрепа за общинската АГ болница. Фандъкова припомни, че Столична община е направила "огромни инвестиции" в лечебното заведение, а управлението му изисква "много голяма отговорност и внимание, за да не се допускат такива тежки инциденти".

След решението на СОС д-р Андреева да оглави "Шейново" досегашният директор д-р Румен Велев обяви, че няма да остане в болницата като редови лекар. Междувременно протестите срещу освобождаването му продължават.

„Ние подкрепяме д-р Велев и се обявяваме против подмяната на документи и незаконните конкурси, и назначенията на удобните“, заяви пред медиите Миглена Тонева от персонала на лечебното заведение. Ние няма да спрем борбата, каквото и да стане, ние ще продължаваме и няма да се отказваме, добави тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!