Фандъкова: Мобилни екипи ще ваксинират и в офиси, от понеделник приемаме заявки от фирми

OFFNews 01 юли 2021 в 15:20 1195 0

Снимка БТА

Столична община ще приема от понеделник заявки от фирми, предприятия и бизнес-центрове, в които има поне 50 желаещи да се ваксинират служители. Ще се изпраща ваксинационен екип на място, съобщи кметът Йорданка Фандъкова във фейсбук. 

На сайта на Контактния център на Столична община на 5 юли ще бъде качено заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят. Допълнителна информация за кампанията ще може да се получи и на телефон 0700 17 310.

Заради високите температури и по-голяма сигурност за здравето на медицинските екипи и гражданите, от този уикенд ще работят пунктовете на закрито в търговските центрове „Парадайз“, „Сердика център“ и „Ринг мол“; в Културния дом в „Искър“ и читалището в кв. „Христо Ботев“. 

Днес получихме инструкция от Столичната регионална здравна инспекция за ваксинацията на децата над 12 г. Те могат да бъдат ваксинирани с ваксина „Пфайзер“ от личните си лекари или във ваксинационните пунктове. Ваксините на „Янсен“ и „Модерна“ са за лица над 18 г., уточнява Фандъкова. 

Заедно с проф. Кантарджиев, който е част от софийския щаб, организираме и кампании за насърчаване на ваксинацията на служителите на големите общински предприятия, чиято дейност е ключова за функционирането на града. Научните изследвания показват, че новият вариант на КОВИД-19 се предава по-лесно. Единственият начин да се предпазим от рязко увеличение на броя на заразените от октомври, е сега да увеличим процента на ваксинираните, пише още кметът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови