Ексклузивно Иван Калчев - Глиги: Връщам се, за да участвам в същата война, но с други средства

Експерт: Втора вълна на COVID-19 може да е по-лоша от първата

OFFNews Последна промяна на 22 април 2020 в 10:14 1198 0

Втора епидемиологична вълна от новия коронавирус в САЩ може да се окаже по-лоша от първата, тъй като ще съвпадне с началото на грипния сезон, предупреждава директорът на американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията, цитиран от Франс прес.

Робърт Редфийлд отправя призив към американците да се подготвят и да се ваксинират срещу грип.

"Съществува възможност атаката на вируса срещу нашата страна следващата зима да ни затрудни повече, отколкото сега. Ще трябва да се борим едновременно с грип и епидемия от коронавирус", казва директорът на Центровете за контрол и профилактика на заболяванията в интервю за в. "Вашингтон пост".

САЩ са най-засегната страна в света от болестта COVID-19. Според актуалните данни от вторник смъртните случаи са 45,343. Общият брой на заболелите е над 819,175.

Робърт Редфийлд отбелязва, че епидемията е застигнала САЩ в края на грипния сезон, който всяка година оказва сериозен натиск върху американската здравна система. Ако двете заболявания бяха достигнали пика си в един и същ момент, това щеше бъде "наистина много трудно", допълва той.

"Ако се ваксинирате срещу грип преди настъпването на следващата зима, това може да освободи болнично легло за вашата майка или баба, ако тя се зарази с коронавирус", казва още Робърт Редфийлд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови