Две структури на столична болница с акредитация за най-висок стандарт в здравеопазването

OFFNews 27 юли 2023 в 11:17 751 0

акредитация

Снимка Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ

Акредитация за най-висок стандарт за качество в здравеопазването

За четвърти пореден път две структури на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ - Сърдечно-съдов център и болница Младост защитават най-високия световен стандарт за качество в здравеопазването - Joint Commission International (JCI).

Това е своебразно доказателство за прилагането на утвърдени международни практики, висок професионализъм и квалификация на персонала в структурите на двете бази, които са единствените в България с това отличие. По същата програма в Европа те са 108, а на Балканите – 33, съобщават от лечебното заведение.

Процесът по акредитация включва разработване на програми, процедури, правила и методики с цел да се отговори на всички заложени стандарти, насочени към пациента и към управлението на организацията.

В рамките на седмица международна независима комисия посети двете бази на Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ, където проследи: качеството на медицинските процеси - дали лечението и грижите отговарят на най-добрите международни стандарти; безопасността на пациентите; управлението на здравната система: каква е ефективността на системите и процесите в болницата, за да се гарантира оптималната работа и управление; обучението на персонала и актуализации за предоставяне на най-съвременните технологии и методи на лечение; интеграцията на технологиите за подобряване на здравеопазването.

Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ има удовлетворителен резултат от този строг процес на акредитация. Този успех би бил невъзможен без ангажираността и професионализма на екипа ни, който се стреми да предоставя най-доброто лечение и грижи. Ние сме благодарни на всички наши пациенти, които ни доверяват своето здраве и здравословни нужди. Вярваме, че този четвърти сертификат от JCI е отличие, което укрепва позицията ни като лидер в здравната индустрия и същевременно подсилва решимостта ни да продължим да предоставяме висококачествени медицински грижи, базирани на последните технологии и практики, отбелязва г-н Андрей Марков, управител на лечебното заведение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки