Двата нови случаи на COVID-19 в Кюстендил са на пациенти, лекувани в столични болници

OFFNews 21 април 2020 в 13:28 3641 0

Двата нови случаи на заразени с Ковид-19 в Кюстендил са на пациенти, лекували се в столични здравни заведения, съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Той уточни, че става въпрос за мъж и жена на над 60-годишна възраст. Жената се е върнала след химиотерапия, защото е с онкологично заболяване, но е била диагностицирана с COVID-19, а мъжът се е върнал у дома след операция, също извършена в столична болница.

И двата нови случая са "привнесени" от София, коментира Паунов. Към момента състоянието и на двамата пациенти се оценява като стабилно, уточни Паунов.

Има още двама или трима пациенти, които се лекуват в кюстендилската болница, след заразяване с коронавирус, чието състояние е добро и са пред изписване, но те ще останат в здравното заведение, докато не бъдат получени резултатите от изпратените за анализ проби, които се очаква да са отрицателни. Общо броят на настанените в местната болница пациенти с коронавирус към момента е осем, уточни още Паунов.

Обсъжда се кога точно ще бъде отворен кооперативния пазар в Кюстендил. Най-вероятно това ще стане след преминаването на валежите днес и утре, каза още Паунов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови