Двама със съмнение за коронавирус в Бургас

OFFNews 25 февруари 2020 в 15:14 2064 0

Снимка Сергей Антонов

Двама души са приети в УМБАЛ-Бургас със съмнения за коронавирус. Това съобщи директорът на РЗИ в морския град д-р Георги Паздеров, цитиран от БНР.

В Инфекциозното отделение на лечебното заведение са хоспитализирани мъж на 40-години от Община Несебър, който наскоро се завърнал от Китай и студентка, дошла само преди броени дни от Северна Италия. При завръщането си, те са се оплакали от висока температура и болки в гърлото. Потърсили са лекарска помощ и незабавно са приети в болницата

Проблем е възникнал и с група ученици и двама преподаватели от пазарджишкото училище "Димитър Гаджев", които днес пристигат от Италия. Педагозите са притеснени, че децата, които са от ромския квартал "Изток" няма да спазват 14 дневния карантинен срок. Те настояват групата да бъде настанена в болница в София.

Въпреки препоръките да не се пътува до Италия учениците са заминали вчера за Рим по проект "Еразъм+".

Началникът на Регионалното управление на образованието Валентина Кайтазова съобщи, че веднага след пристигането им в Италия, на групата е било разпоредено да се прибират в България.

"Те нощуваха тази нощ в Рим. Летят в момента и ги чакат да кацнат на летище София, където ще бъдат посрещнати единствено от заместник-министър Таня Михайлова и ще получат инструктаж във връзка със спазване на карантинния период", каза Валентина Кайтазова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!