Двама нови заместник-министри ще подпомагат борбата с COVID-19 в МЗ

OFFNews 20 ноември 2020 в 13:30 3978 1

Със заповеди на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на здравеопазването са назначени Евгени Григоров и Слави Пачалов.

На редовното си заседание в сряда Министерският съвет реши за заместници на здравния министър да бъдат назначени още двама души, които да подпомогнат работата по справяне с коронакризата.

Доц. Евгени Григоров е доктор по научна специалност „Социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията“ от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ с професионална квалификация „магистър-фармацевт“ от Медицинския университет в София и образователна и квалификационна степен „магистър” по стопанска логистика от УНСС. От 2016 година досега е началник отдел „Анализ и оценка за състоянието на специалистите в здравеопазването“ в НЦОЗА. Има дългогодишна преподавателска дейност, като от 2015 година обучава студенти, докторанти и специализанти по фармация в Медицинския университет - Варна. 

Инж. Слави Пачалов е магистър по „Трудова медицина и работоспособност“ в Медицинския университет в София. От 2017 година досега управлява дружество, занимаващо се с обучения по първа помощ, реакция при бедствия, пожаробезопасност, пътна безопасност, спасителни и издирвателни дейности. Дълги години е работил в Българския червен кръст, заемайки различни позиции, включително директор в Столичната организация на БЧК. Два пъти е награждаван с отличие от БЧК, включително за цялостна дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

iliyanS

17.02 2023 в 12:54

Как се защитават правата на пациентите, като им се пробутват неграмотни Очни лекари?
И защо лекарите от ТЕЛК и НЕЛК не познават човешкото око и неговите проблеми? ЗАЩО ТЕ НЕ ЗНАЯТ С КАКВИ СРЕДСТВА СЕ ИЗСЛЕДВАТ ТЕ?
И защо третират всяко увредено око като неувредено око?
И Защо, не издават предписания за помощни средства и добавка за "чужда помощ", след като самите увреждания налагат тава?
КОЙ ЩЕ ИМ КАЖЕ, КАКВО ТОЧНО ПРЕДСТАВЛЯВА ЧОВЕШКОТО ОКО ? ТА ДА ВЗЕМАТ НАЙ-ПОСЛЕ ДА СЕ НАУЧАТ!
За какво седят тези Министри и Заместник министри там, след като точно това им е работата! Да отстраняват нередностите в работата на Здравеопазването!
Аз трябва да ходя да изуча цялата материя! Защото калъфите от тази специалност не си знаят работата! И онзи от ИАМН, ще ми говори глупости! Не знам какъв професор е ! Но изглежда изобщо не е в час и не е чел Закона за Здравето! За да види как трябва да се тълкува всеки един член, алинея и точка от него в зависимост от негоните основни изисквания формулирани в т.1 и т. 4 от ал. 2 на чл. 81 от Закона за Здравето „своевременност, достатъчност и качество на медицинската помощ“ и „зачитане правата на пациента“. Респективно от гледна точка на постановеното в Конституцията на Република България! Без да споменавам Конвенцията за правата на хората с увреждания на ООН.
Което се отнася и за всички Законови и под законови актове и нормативни документи! постановено още през 2018г. от същия закон.
И това ми било "Експерти" от "Експертния съвет по медицинска специалност "Очни болести""! "Експерти", които никога не се чували за Wavefront Аберометрия! Още по-малко да знаят за какво се използва тя! И как точно се използва! И как се конфигурира Оптичната система на един Зрителен орган!