Доц. Кунчев за случая от Враца: Тотален непрофесионализъм и липса на хуманизъм

Затова е Спешна помощ – първото, което трябва да направиш, е да спасяваш живота, заяви държавният здравен инспектор

OFFNews 02 февруари 2022 в 10:07 7596 4

Снимка Архив/БТА

„Ние не сме богове, ще има смърт. Но когато тя е толкова нелепа, естествено, ще има и реакция на хората. Има проблеми в системата, където липсва човещина. В това отношение системата има нужда от много промени и развитие“, каза в коментар по случая с починалата 44-годишна жена във Враца главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

Той определи случая с починалата жена в спешното отделение като смесица от непрофесионализъм и липса на хуманизъм.

„Естествено, че ще има проверки и вероятно фактите е излязат. Но трябва ли да си върховен специалист, за да видиш, че в случая става въпрос за чисто човешки отношения. За мен тук има смесица от тотален непрофесионализъм и липса на хуманизъм, на емпатия“, заяви доц. Кунчев.

По думите му, ако се потвърди това, че пациентката е била с белодробна емболия, това е състояние, което изисква изключително спешна намеса на много високо медицинско ниво. "Шансът да бъде спасена е минимален, но не там е проблемът. Проблемът е, че медицинско лице вижда човек, който е в много тежко състояние, и се занимава с глупости“, коментира доц. Ангел Кунчев.

„Затова е Спешна помощ – първото, което трябва да направиш, е да спасяваш живота. Да, важно е човекът да влезе регистриран с всички документи, за да знаем за кого става въпрос. Важно е да имаме резултат от теста за коронавирус, за да не създадем риск за другите, но всичко това може да са последващи действия“, смята главният държавен инспектор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

3

kokoten

02.02 2022 в 11:19

...няма последващи действия и не е вярно,че няма алгоритъм,както се изказваха разни адвокатчета и докторчета,шефове на НПО-та....всичко си има но не се изпълнява
...сестрата е на регистратурата и няма и понятие от медицина(обикновено на регистратурата висят пенсионери и трудоустроени лелички които не стават за нищо)...много е трудно да се прецени състоянието от пръв поглед,особено пък на пациент които си пристига със собствен транспорт.Там трябва да се разрови,защо е отказан транспорта и не е докарана жената...който не е работил тая работа,той си няма и представа за това колко е трудно да се спаси човек,особено ако е закъснял безвъзвратно....затова нека да изчакаме проверките и да не си навираме в носовете и гъзовете абстрактния хуманизъм на доц.Кунчев....

1859

2

Ronik

02.02 2022 в 11:15

т.е. кунчев, не е трябвало да й искат тест за ковид, така ли? Помисли си за това следващия път като спамиш простотията си по телевизията. 2 години не се уморихте да говорите и правите абсурди - това е резултата! Случва се постоянно, тук просто имаше "нещастието" да бъде заснето.

100% жената ще е писана в бройките починали от КОВИД, които не се уморихте да спамите по десетки пъти на ден!