Досегашният директор на ББР става прокурист на Александровска болница

OFFNews 10 юни 2022 в 09:07 3345 0

Владимир Георгиев

Снимка УМБАЛ "Александровска"

Владимир Георгиев, прокурист на УМБАЛ "Александровска"

Владимир Георгиев, досегашният изпълнителен директор на ББР , ще заеме поста прокурист на УМБАЛ „Александровска“ с решение на Съвета на директорите на лечебното заведение от 27.05.2022г.

Той ще се включи в управлението на най-голямата университетска многопрофилна болница в страната съвместно с настоящия изпълнителен директор д-р Атанас Атанасов. Причината е лошото финансово управление на болницата през последните години и натрупаните просрочени задължения в размер на 38 млн. лева към май, съобщиха от болницата.

Директорът на Александровска: Над 15 000 лв. лихви се трупат от просрочени задължения всеки ден

Новият представител на ръководството ще бъде натоварен с процеса по стабилизиране на финансовото състояние чрез промяна във вътрешните процедури и правила, предоговаряне на дълговете ѝ към кредиторите, оптимизиране на приходите и разходите, както и повишаване на оперативната ефективност на лечебното заведение.

Владимир Георгиев е доказан експерт в международната дейност и ликвидността на банките и търговските дружества. Има опит в консолидирането и оздравяването на кредитни и корпоративни институции. Над 19 години е участвал във финансовото управление на български и чуждестранни инвестиции в различни сектори на икономиката.

Прокурист поема финансите на Александровска болница

Специализирал е финанси и банково дело в Германия, Австрия, Белгия, Люксембург. Преди да заеме поста в Александровска болница е бил член на Управителния съвет и изпълнителен директор на Българската банка за развитие.

Университетската многопрофилна болница за активно лечение „Александровска“ е най-старата и една от най-големите в страната. Тя е водещ национален университетски и лечебен център, специализиран още в трансплантационната, диспансерната, учебната и научно-изследователската дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови