Дигитален асистент ще следи здравните показатели на възрастни в Пловдивско

OFFNews 20 юни 2023 в 13:09 619 0

дигитален асистент

Снимка Wellky

Дигитален асистент

Дигитален асистент ще следи здравните показатели на възрастните хора в Община Марица, Пловдив. Услугата е надграждащ, иновативен компонен на проекта "Грижа в дома в Община Марица".

Ползватели на аистента ще бъдат 160 души, които ще бъдат наблюдавани 24/7 и да ще им се оказва медицинска помощ при нужда. В проекта са ангажирани и 130 асистента. Планирано е да бъдат извършени 1000 прегледа от медицински лица, психолози и рехабилитатори, които активно да ползват данните от предоставената дигитална услуга – Дигитален асистент – Wellky.

Как работи услугата

Всеки от потребителите разполага с гривна, която измерва неговите температура, кръвно, пулс на всеки 4 часа автоматично. Устройството показва в реално време местоположението на потребителя както и редица други параметри.

Денонощен кол център следи за отклонения от нормалните параметри на хората и при инцидент реагира незабавно, като уведомява техните близки и социални асистенти, които работят за проекта.

При необходимост потребителите имат възможност да се свържат незабавно с денонощния колцентър или със своите близки, асистенти и екипа от общината, ангажиран с проекта.

Иновативен елемент е, че историята на техните здравни показатели, която се пази поне една година, ще бъде предоставена на медицинските лица, които ще участват в проекта.

Създател на дигиталната услуга е Станислав Радославов. Проектът се осъществява в партньорство с Община Марица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика