Детското отделение във Враца няма да затвори, увери здравният министър

OFFNews 10 август 2023 в 16:39 976 0

Снимка Архив

Детското отделение във врачанската болница МБАЛ „Христо Ботев“ няма да затвори, съобщи министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков, предаде БТА.

Днес той посети Враца, където се срещна с ръководството на болницата и педиатрите от детското отделение в областната управа в опит да намери решение на проблемите в многопрофилната врачанска болница.

Предизвестията за напускане на работа на няколко лекари и медицински сестри изтичат в края на тази седмица. По-рано днес стана ясно, че изпълнителния директор на болницата д-р Кети Ценова е подала оставката си вчера. Хинков коментира, че още не е приел оставката ѝ.

"Ще намерим шестима педиатри за детското отделение на болницата във Враца и ще решим проблема още другата седмица", увери проф. Хинков след срещата. Той уточни, че проблемът на първо време ще се реши с лекари и специализанти от София. Очаква се и общината във Враца също да помогне.

Здравният министър поясни, че държавата е готова да отпусне пари на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца, но че проблемът трябва да се реши системно, а не "само като се закърпи тази кръпка".

Депутатът от Враца Красен Кръстев (ГЕРБ) коментира, че местната община ще помогне с осигуряването на общински жилища за педиатрите, които ще дойдат от София да работят в детското отделение на врачанската болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша