Делта и Омикрон водят до цунами от нови случаи, предупреждава СЗО

OFFNews 30 декември 2021 в 13:59 2055 8

Снимка Getty Images

Едновременната циркулация на Делта и Омикрон вариантите на коронавируса създават "цунами от случаи", предупреди генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус на пресконференция в сряда.

"Делта и Омикрон са заплахи-близнаци, които увеличават броя на случаите до рекордни нива и водят до ръст на хоспитализациите и смъртните случаи", допълни той.

"Много съм загрижен, че Омикрон, бидейки силно заразен и разпространяващ се едновременно с Делта, води до цунами от случаи", каза Гебрейесус.

Това "цунами" се очаква да достигне България в първите дни на новата 2022 г., прогнозира тази сутрин главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев пред бТВ.

Целта на СЗО е всяка страна да достигне 70% ваксинирано население до средата на 2022 г., което би помогнало да се сложи край на острата фаза на пандемията. България е далече зад тези нива с около 30% ваксинирано население.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

6

kokoten

31.12 2021 в 11:13

Нема такова нещо,пичове....Кокотен го тресе шубето щото е видял как умират 200-300 човека (в това число и цели семейства)имам три ваксинации и два пъти съм боледува от ковид,а смислени въпроси вие не задавате,само се плюнчите и плюете хората които се опитват да се преборят с болестта...На всички тъпунгери които пищят за това колко много пари е спечелила фармамафията,само ще кажа,че еднодневната терапия на човек със среднотежък ковид е в пъти по скъпа от която и да е ваксина....Ваксинираните по правило боледуват и не се лекуват,забравихте ли от 100 заразени 20 влизат в болница,а от тия 20-2 умират-това е-статистика....ваксините правят така,че от тия двамата умират само 0,01....това пак е статистика....и накрая хубаво е човек да се страхува,народа го е казал"Страх,лозе пази".....

1500

3

BENZEROFF

30.12 2021 в 18:26

Да "kokoten" , природата си знае работата...

Най напред ще прибере злобарите и тези с пяна на устата ...

Ако устискаш до края на 2022 ще бъде истинско чудо - шубето

те тресе яко ...

хо хо хо !!!

2210

2

fishcake1

30.12 2021 в 15:32

За ваксините съм, но тук малко ми мирише на ненужна паника. В Южна Африка, вълната от Омикрон вече спада, оказа се много по-кратка, почти без хоспитализации и смърт. В Англия също няма признаци на бум в хоспитализациите. Защо тогава се говори само за "цунами от нови случаи", без да се спомене почти нулевата смъртност"??

6145

1

kokoten

30.12 2021 в 15:21

Природата си знае работата.Които не са се ваксинирали,цунамито ще ги издави и който устиска,устиска....които останат,ще имат имунитет от преболедуване или ваксинация...лошото е,че нещата нема да свършат дотук....след 6-8-10 месеца отново ще дойде реда на ваксинациите,щото имунитета от преболедуването е нетраен....и така до края на света....не,докато измрат всички уязвими групи(заедно с неваксинираните)....и после като ще настъпи един живот,е-е-х....
 
X

Да помогнем на украинските деца!